ΑΘΗΝΑ
01:27
|
08.09.2024
Η Μπέλα Χαντίντ έχει δηλώσει πως δεν φοβάται να χάσει δουλειές λόγω της φιλοπαλαιστινιακής της στάσης και πως θα συνεχίσει να μιλά για την Παλαιστίνη.
Μπέλα Χαντίντ και Adidas...τέλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν κράτησε πολύ η συμμετοχή της Παλαιστίνιας μοντέλου, Μπέλα Χαντίντ, στην διαφημιστική εκστρατεία της Adidas για την επανέκδοση αθλητικών υποδημάτων «SL72» που είχαν κυκλοφορήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 στη διάρκεια των οποίων έγινε τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών με αποτέλεσμα το θάνατο 11 αθλητών και προπονητών.

«Έχουμε επίγνωση ότι υπήρξε σύνδεση με τραγικά ιστορικά γεγονότα, ακόμα κι αν ήταν απολύτως ακούσια, και ζητάμε συγγνώμη για τον εκνευρισμό και τον πόνο» που αυτό ενδεχομένως προκάλεσε, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ αποσύρθηκε από την εκστρατεία «άμεσα» διευκρίνισε στη συνέχεια εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας αθλητικών ειδών.

Η οξεία αντίδραση του Ισραήλ…

Η εκστρατεία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ Ισραηλινών αξιωματούχων με πρώτη την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βερολίνο που σε ανάρτησή της σχολίασε:

«Μαντέψτε ποιο είναι το πρόσωπο της εκστρατείας; Η Μπέλα Χαντίντ, ένα μοντέλο παλαιστινιακής καταγωγής που συνηθίζει να προωθεί τον αντισημιτισμό και να τάσσεται υπέρ της βίας εναντίον Ισραηλινών και Εβραίων».

«Πώς η Adidas μπορεί τώρα να διατείνεται ότι η ανάμνηση αυτού του γεγονότος ήταν «απολύτως ακούσια»; Η επίθεση του 1972 χαράχτηκε στην κοινή μνήμη των Γερμανών και των Ισραηλινών», δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Welt TV ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Γερμανία Ρον Πρόσορ, μετά τη συγγνώμη της Adidas.

Η Μπέλα Χαντίντ πάντως στο παρελθόν έχει δηλώσει πως δεν φοβάται να χάσει δουλειές λόγω της φιλοπαλαιστινιακής της στάσης και πως θα συνεχίσει να μιλά για την Παλαιστίνη…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα