ΑΘΗΝΑ
01:52
|
08.09.2024
Διάσπαρτες οι εστίες ενώ υπάρχει ενημέρωση για πιθανές ζημιές σε αυλές σπιτιών ή περιμετρικά σε κατοικίες. Κάηκαν δύο σπίτια, είπε ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών.
Φωτιά στα Αμπελάκια Ροδόπης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Αμπελάκια Ροδόπης, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καίει χαμηλή βλάστηση.

Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια και γι’ αυτό τον λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην περιοχή Αμπελάκια Σαπών προς το Κρυονέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει γίνει καταγραφή ζημιών, ωστόσο υπάρχει ενημέρωση για πιθανές ζημιές σε αυλές σπιτιών ή περιμετρικά σε κατοικίες. 

Δύο σπίτια κάηκαν. Μάχη για να σωθεί ένα τρίτο σπίτι, δήλωσε στον ιστότοπο xronos.gr ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Απόστολος Ιωάννου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν αρχικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν, επίσης, μηχάνημα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Στην πορεία προστέθηκαν στις δυνάμεις κατάσβεσης οκτώ ακόμη πυροσβέστες και άλλα τέσσερα οχήματα.

Η Θράκη είναι ανάμεσα στις περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας, η οποία σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διατρέχει σήμερα υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα