ΑΘΗΝΑ
01:47
|
08.09.2024
Η μετοχή της US Steel αντέστρεψε την πτώση μετά την είδηση, κερδίζοντας έως και 1,5% πριν απωλέσει κάποια από αυτά τα κέρδη.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σε νέο ρόλο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Προέδρου Ντ. Τραμπ, Μάικ Πομπέο, προσέλαβε η ιαπωνική εταιρία χάλυβα Nippon Steel με την προσμονή και ελπίδα πως οι υψηλές γνωριμίες του θα βοηθήσουν τον ιαπωνικό όμιλο να ολοκληρώσει την εξαγορά της αμερικανικής χαλυβουργίας United States Steel (U.S. Steel) έναντι 14,1 δις. δολαρίων που ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2023 και στην οποία αντιτίθεται ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ είπε τον Ιανουάριο ότι «θα τη μπλοκάρει αμέσως» αλλά έκτοτε δεν επανήλθε ενώ ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που επέλεξε για τις εκλογές του Νοέμβρη, ο γερουσιαστής του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς συμπεριλαμβάνεται στους σθεναρούς πολέμιους της συμφωνίας.

Ως εκ τούτου, η τύχη της συμφωνίας δεν είναι διόλου ξεκάθαρη καθώς έχει υποβληθεί υπό τον έλεγχο «εθνικής ασφάλειας» και αντιμετωπίζει την σθεναρή αντίθεση του αμερικανικού συνδικάτου χαλυβουργιών United Steelworkers.

Ο Μάικ Πομπέο, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επεκτείνουν την κατασκευαστική τους βάση συνεργαζόμενες με συμμάχους τους.

«Είμαι περήφανος που εργάζομαι για λογαριασμό μιας συμφωνίας που παρέχει τον καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός όχι μόνο για την αναζωογόνηση μιας εμβληματικής αμερικανικής εταιρείας, αλλά και για την ενίσχυση των αμερικανικών αλυσίδων εφοδιασμού και την προστασία των αμερικανικών θέσεων εργασίας» ανέφερε ο Πομπέο.

Πάντως, σήμερα, η μετοχή της US Steel αντέστρεψε την πτώση μετά την είδηση, κερδίζοντας έως και 1,5% πριν απωλέσει κάποια από αυτά τα κέρδη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα