ΑΘΗΝΑ
01:35
|
08.09.2024
Στην κατεχόμενη Παλαιστίνη είδαν την απόφαση ως θρίαμβο για τη δικαιοσύνη και στο Ισραήλ την απέρριψαν επειδή τάχα δεν υπάρχει κατοχή στη γη τους.
Νετανιάχου (από αριστερά) και Αμπάς (από δεξιά)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαμετρικά αντίθετες ήταν απόψε, όπως άλλωστε αναμενόταν, οι αντιδράσεις της Παλαιστινιακή Αρχής και της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης εν σχέση με την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το ισραηλινό κράτος.

«Θρίαμβο για τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισε απόψε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Πρόεδρος Αμπάς κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να αναγκάσει το Ισραήλ, την δύναμη κατοχής, να τερματίσει πλήρως και άμεσα την κατοχή και το αποικιακό σχέδιο δίχως όρους και εξαιρέσεις».

Επισημαίνει επίσης πως η απόφαση τονίζει «την απόρριψη της ισραηλινής κατοχής», την πρόσφατη απόφαση της Κνέσετ (σ.σ. ισραηλινή βουλή) για απόρριψης της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους, και «τις πολιτικές των ΗΠΑ που υποστηρίζουν την ισραηλινή κατοχή και απορρίπτουν την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους».

Από την άλλη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου που σαμποτάρει εδώ και δεκαετίες κάθε προσπάθεια για διαπραγμάτευση λύσης που θα οδηγήσει σε ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, απέρριψε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου αναφέροντας:

«Το Ισραήλ δεν είναι κατοχική δύναμη στην δική του χώρα, ούτε στην αιώνια πρωτεύουσά μας (σ.σ. Ιερουσαλήμ), ούτε στη γη των προγόνων μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα