ΑΘΗΝΑ
01:46
|
08.09.2024
Ο τέως πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα αναφέρει πως οι αποφάσεις του δικαστηρίου αντιπροσωπεύουν «μια σταθερή νομική βάση για την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ».
Μαρουάν Τουμπάσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη εξέδωσε απόψε ο τέως Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και Γενικός Γραμματέας του «Παλαιστινιακού Φόρουμ για τη Διεθνή Αλληλεγγύη», Μαρουάν Τουμπάσι.

Χαρακτηρίζει «μεγάλη νίκη για τον παλαιστινιακό λαό» την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου με την οποία κρίνεται παράνομη η κατοχή και η αξιοποίηση παλαιστινιακών πόρων από το ισραηλινό κράτος και ζητείται ο άμεσος τερματισμός της κατάστασης αυτή αλλά και η καταβολή αποζημιώσεων.

Τονίζει επίσης πως είναι «μεγάλη νίκη και για όλους τους ελεύθερους, προοδευτικούς λαούς του κόσμου» ενώ συνιστά «σημαντικό πλήγμα για το Ισραήλ» καθώς είναι «συνολική και πλήρη καταδίκη του Ισραήλ, της κατοχής, των αποικιακών εποικισμών και των ρατσιστικών πολιτικών που χαρακτηρίστηκε ως σύστημα Απαρτχάιντ και παράνομης προσάρτησης των κατεχόμενων εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ».

Ο τέως πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε πως η συνέχιση της κατοχής είναι παράνομη και ότι το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα, να αφαιρέσει οικισμούς, να ακυρώσει τα παράνομα μέτρα του, συμπεριλαμβανομένου του ρατσιστικού τείχους, να αποζημιώσει τους Παλαιστίνιους για ό,τι τους έκλεψαν και να επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση.

Σε επόμενο σημείο ο Μαρουάν Τουμπάσι αναφέρει πως οι αποφάσεις του δικαστηρίου αντιπροσωπεύουν «μια σταθερή νομική βάση για την επιβολή κυρώσεων και μποϊκοτάζ στο Ισραήλ» για παραβίαση των διεθνών νόμων και την υποχρέωση όλων των χωρών του κόσμου να δεσμευτούν να εφαρμόσουν τις νόμιμες αποφάσεις του και να τερματίσουν την παράνομη ισραηλινή κατοχή του κατεχόμενου κράτους. Παλαιστίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα