ΑΘΗΝΑ
01:35
|
08.09.2024
Η επίτευξη συμφωνίας θα είναι «ένα χαστούκι για τον Τραμπ και μια νίκη για τον Μπάιντεν», φέρεται να είπε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πρότεινε στους υπουργούς ασφαλείας να καθυστερήσουν την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, ώστε να μην επωφεληθεί από αυτήν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δημοσιογράφοι του δελτίου ειδήσεων του Channel 13, ανέφεραν ότι ο αρχηγός του υπερεθνικιστικού κόμματος Otzma Yehudit (Εβραϊκή Δύναμη) πρότεινε να μπει« στον πάγο» η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μέχρι την ολοκλήρωση των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, καθώς η επίτευξη συμφωνίας θα ήταν «ένα χαστούκι για τον Τραμπ και μια νίκη για τον Μπάιντεν».

Τόσο ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Μπεν Γκβιρ, όσο και ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών, Μπ εζαλέλ Σμότριτς, αντιτίθενται σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα τερματίσει τις μάχες πριν την ολοκληρωτική εξόντωση της Χαμάς, ενώ έχουν απειλήσει πως θα ανατρέψουν την κυβέρνηση, εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με το Channel 13, αρκετοί υπουργοί αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του Μπεν Γκβιρ, ιδίως η υπουργός Μεταφορών, Μίρι Ρέγκεβ, και η υπουργός Καινοτομίας, Χίλα Γάμλιελ, μέλη του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τόνισαν πως οι Ισραηλινοί όμηροι που παραμένουν στη Γάζα θα πρέπει να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα