ΑΘΗΝΑ
01:48
|
08.09.2024
Ένας νεκρός και 10 τραυματίες ο απολογισμός με τις ισραηλινές αρχές να κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος στις υπηρεσίες αεράμυνας.
Χτυπήθηκε κτίριο κοντά στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ισραήλ, με απολογισμό έναν νεκρό και 10 τραυματίες, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι το σώμα ενός 50χρονου άνδρα βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του ισραηλινού στρατού, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά, αναγνωρίστηκε από τα συστήματα αεράμυνας αλλά οι σειρήνες δεν ήχησαν και δεν αναχαιτίστηκε λόγω ανθρώπινου λάθους, με αποτέλεσμα να φτάσει και να πλήξει συνοικία του Τελ Αβίβ κοντά στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Μια δήλωση των Υμενιτών ανταρτών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από την έναρξη της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα τον Οκτώβριο, αναφέρει ότι «η δύναμη UAV έπληξε έναν από τους σημαντικούς στόχους στην κατεχόμενη Γιάφα, περιοχή, αυτό που τώρα ονομάζεται ισραηλινό Τελ Αβίβ», ενώ ο εκπρόσωπος των Χούθι Γιαχίγια Σαρί, χαρακτήρισε το Τελ Αβίβ πρωταρχικό στόχο «εντός του εύρους των όπλων» των ανταρτών.

Ο στρατός ανέφερε ότι, μετά την επίθεση, οι αεροπορικές περιπολίες έχουν αυξηθεί για την προστασία του ισραηλινού εναέριου χώρου, αλλά δεν έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την πολιτική άμυνα. Ωστόσο, ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ δήλωσε ότι η πόλη, το οικονομικό κέντρο του Ισραήλ, έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα