ΑΘΗΝΑ
01:37
|
08.09.2024
Ο καθηγητής «Πρωτόνιος» του The Big Bang Theory έφυγε σε ηλικία 94 ετών μετά από σειρά σύντομων ασθενειών.
Ο Μπομπ Νιούχαρτ ως καθηγητής Πρωτόνιος στο The Big Bang Theory
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Μπομπ Νιούχαρτ. Ο επονομαζόμενος «θρύλος από το Σικάγο», ο οποίος ξεχώριζε για το στιλ του στο είδος της standup κωμωδίας, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μετά από μια σειρά σύντομων ασθενειών, όπως διευκρίνισε ο επί χρόνια υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ηθοποιού, Τζέρι Ντίγκνεϊ.

Ο Μπομπ Νιούχαρτ ασχολήθηκε με την κωμωδία αφού πρώτα ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως λογιστής στο Σικάγο. Εμφανίστηκε ως συμπαρουσιαστής του διάσημου τηλεοπτικού «Tonight Show» του Τζόνι Κάρσον 87 φορές και στη συνέχεια έγινε διάσημος με τη δική του τηλεοπτική κωμική σειρά «The Bob Newhart Show». Σχετικά πιο πρόσφατα ξεχώρισε στον ρόλο του «καθηγητή Πρωτόνιου» στη δημοφιλή σειρά «The Big Bang Theory» και συμμετείχε στο καστ της κλασικής πια κινηματογραφικής ταινίας «Elf» (Το Ξωτικό των Χριστουγέννων) δίπλα στον Γουίλ Φέρελ.

Ο Μπομπ Νιούχαρτ γεννήθηκε σε προάστιο του Σικάγου, γιος ενός υδραυλικού. Το 1952 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Λογιόλα με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Υπηρέτησε για δύο χρόνια στον πόλεμο της Κορέας και στη συνέχεια εγγράφτηκε σε μία Σχολή Νομικής, την οποία όμως παράτησε για την κωμωδία.

Υπήρξε πρωτοπόρος στον χώρο της κωμωδίας. Είναι ενδεικτικό αυτό που αναφέρει το «CNNi», αναφορικά με το «τραύλισμα και την αδιατάρακτη αταραξία του», που αμφότερα τον ανέδειξαν ως κωμικό στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

«Ο Μπομπ Νιούχαρτ ήταν από τους πιο ευγενικούς και ξεκαρδιστικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», σχολίασε σε ανάρτησή του ο σκηνοθέτης γνωστών κωμωδιών, ο πιο ευγενικός πιο ξεκαρδιστικός άντρας», σχολίασε σε ανάρτησή του στο X ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Τζαντ Άπατοου. «Το υπέροχο κωμικό στιλ του και το ευγενικό πνεύμα του έκαναν όλους γύρω του χαρούμενους», πρόσθεσε.

Η ηθοποιός Κάλεϊ Κουόκο, η οποία συνεργάστηκε με τον εκλιπόντα στο «The Big Bang Theory» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram: «Ήταν σαν όνειρο να παίζεις δίπλα στην ιδιοφυία του Μπομπ Νιούχαρτ. Ήταν κύριος, ευγενικός, γενναιόδωρος και απολύτως ξεκαρδιστικός».  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Ξεκινά το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Φεστιβάλ Κολωνού: Συναυλίες, θέατρο, χορός από 7 έως 30 Σεπτεμβρίου

Τρωάδες του Ευριπίδη και κόμικς σε μία έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα