ΑΘΗΝΑ
03:59
|
18.10.2024
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και οι Σπαρτιάτες. Κατά ψήφισαν ΚΚΕ και «Νίκη».
Το κτίριο της Βουλής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφίστηκε σήμερα στη βουλή η σύμβαση «δωρεάς» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στο πλαίσιο πενταετούς πιλοτικού προγράμματος, κόστους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και οι Σπαρτιάτες. Κατά ψήφισαν ΚΚΕ και «Νίκη». «Παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα που σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Child Mind Institute.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου η επιμέρους σύμβαση δωρεάς, η οποία αφορά στη μελέτη, στην ανακατασκευή, στην ανακαίνιση και στον εξοπλισμό ενός υφιστάμενου κτιρίου επί του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία» που θα λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, στο πλαίσιο του Δικτύου Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων.

Το κτίριο αυτό θα είναι υποστηρικτικό των αναγκών του πιλοτικού προγράμματος, όσο αυτό βρίσκεται εν ισχύ.

Η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου είναι οι 20 μήνες από την κύρωση της σύμβασης και ορίζεται ως προϋπολογισμός ποσό έως 500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το αντικείμενο της δωρεάς με βάση τη σύμβαση, θα περιέλθει στην δικαιοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα καθαρά εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από τις κλινικές του Δημοσίου με δική τους εκπαιδευτική διαδικασία και δική τους επιλογή των εκπαιδευτικών θεμάτων, ενώ τη διοίκηση θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Ευθύνες στον Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ρίχνει ο Τραμπ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα