ΑΘΗΝΑ
21:24
|
16.09.2024
Φωτογραφίες που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ναυτικό της Σιγκαπούρης δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από τα δύο πλοία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πετρελαιοφόρα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στα ανοικτά των ακτών μεταξύ της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας, σύμφωνα με τις αρχές των δύο χωρών, με τη μαλαισιανή πλευρά να περιγράφει το περιστατικό ως «σύγκρουση».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πυρκαγιά ξέσπασε στο δεξαμενόπλοιο «Hafnia Nile» με σημαία Σιγκαπούρης, αλλά και σε ένα άλλο πετρελαιοφόρο, το «Ceres I», με σημαία Σάο Τομέ και Πρινσίπε, περίπου 55 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πέντρα Μπράνκα, σύμφωνα με τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA).

Φωτογραφίες που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ναυτικό της Σιγκαπούρης, δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από τα δύο πλοία.

Η MPA ανέφερε ότι το Hafnia Nile είχε 22 άτομα πλήρωμα και το Ceres Ι άλλα 40 άτομα. «Όλο το πλήρωμα έχει καταμετρηθεί», συμπληρώνει.

Μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Σιγκαπούρης, το RSS Supreme, διέσωσε 16 μέλη του πληρώματος από του Hafnia Nile, ενώ άλλα έξι μέλη που εκκένωσαν το πλοίο με σωσίβια λέμβο, παρελήφθησαν από κυβερνητικό σκάφος της Μαλαισίας και μεταφέρθηκαν επίσης στη φρεγάτα.

Ένα πλοίο εφοδιασμού με σημαία Σιγκαπούρης που βρισκόταν στη περιοχή παρέλαβε 14 μέλη του πληρώματος του Ceres 1, εκ των οποίων οι δύο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το MPA.

Τα υπόλοιπα 26 μέλη του πληρώματος του Ceres 1 μάχονται επί του παρόντος με τις φλόγες στο δεξαμενόπλοιο, ανέφερε η MPA, τονίζοντας πως δεν έχει επηρεαστεί η δυνατότητα πλοήγησης του πλοίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα