ΑΘΗΝΑ
01:20
|
08.09.2024
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του λαού της χώρας του προς τη Ρωσία όσο αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιωτική αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξέι Κριβορούτσκο υποδέχθηκε, χθες Πέμπτη, ο η ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη συνάντηση -η οποία δεν είχε προαναγγελθεί από τη Μόσχα ή την Πιονγκγιάνγκ- συζητήθηκε η σημασία και η αναγκαιότητα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα για την προστασία των αμοιβαίων συμφερόντων ασφάλειας.

Όπως σημειώνει το KCNA, ο Ρώσος αξιωματούχος, μετέφερε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τους χαιρετισμούς του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για τους οποίους ο ηγέτης της ΛΔΚ εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη και ανταπέδωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης και του λαού της χώρας του προς τη Ρωσία όσο αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία. «Έστειλε επίσης μαχητικό χαιρετισμό στον στρατό και τον λαό της Ρωσίας, που διεξάγουν έναν δίκαιο ιερό πόλεμο για να προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ασφάλεια του κράτους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο ηγέτης της ΛΔΚ σημείωσε τη σημασία της πρόσφατης συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο -τον περασμένο Ιούνιο- και τόνισε ότι οι στρατοί των δύο χωρών «πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά, να τονώσουν δυναμικά τις σχέσεις Κορέας-Ρωσίας σε μια νέα εποχή και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προστασία της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς νομιμότητας».

Στις 19 Ιουνίου, ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις στην Πιονγκγιάνγκ ως μέρος αντιπροσωπειών. Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, συνήφθη μια Συνολική Στρατηγική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης, καθώς και μια συμφωνία για συνεργασία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της ιατρικής εκπαίδευσης και της επιστήμης, και μια συμφωνία για την κατασκευή οδικής γέφυρας κατά μήκος του ποταμού Τουμανάγια στα σύνορα των δύο χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα