ΑΘΗΝΑ
01:24
|
08.09.2024
Ο 84χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα ενόψει της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στον ανακριτή Βέροιας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, ο δράστης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον ανακριτή Βέροιας οδηγήθηκε σήμερα 19/7, με κακουργηματικές κατηγορίες, άνδρας, 84 ετών, που συνελήφθη καθώς είχε δέσει στο αγροτικό του αυτοκίνητο σκύλο και τον έσερνε μέχρι που ξεψύχησε.

Ο άνδρας που πληροφορίες θέλουν να είχε βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και στο παρελθόν για κακοποίηση ζώου και του είχαν αφαιρεθεί σκυλιά με εισαγγελική εντολή, φέρεται να υποστηρίζει πως το σκυλί ήταν ήδη νεκρό και πως είχε δηλητηριαστεί.

Ο 84χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα ενόψει της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο ηλικιωμένος, αποφάσισε να αρθεί η κράτησή του, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να περιληφθεί στη δικογραφία το πόρισμα από την κτηνιατρική εξέταση, για να αποφασιστεί στη συνέχεια η ποινική του μεταχείριση.

Ο 84χρονος, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το ζώο ήταν ιδιοκτησίας του κι ότι το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί, οπότε αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε, υποδεικνύοντας στις Αρχές το μέρος αυτό.

Η καταγγελία

Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου, γνωστοποίησε το απάνθρωπο περιστατικό που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σημειώθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου στα Παλατίτσια Ημαθίας αναφέροντας:

Ο οδηγός του αυτοκινήτου Τ. Σ. (ήταν και ιδιοκτήτης του ζώου) που έσερνε τον σκύλο έχει συλληφθεί και ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία. Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακούργημα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό και είχε δηλητηριαστεί.

Ωστόσο, το πιο προβληματικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο εν λόγω κύριος είχε υιοθετήσει προ επταετίας σκύλο και του είχε αφαιρεθεί με εισαγγελική εντολή λόγω των πολύ κακοποιητικών συνθηκών που ζούσε, ήταν δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα, χωρίς νερό και φαγητό, αποστεωμένο και γεμάτο δερματικά μέσα στη λάσπη χωρίς κανένα κατάλυμα για να προστατευθεί. Η ιστορία επαναλήφθηκε και προ διετίας, όμως, που πάλι με εισαγγελική εντολή του αφαιρέθηκε σκυλί που είχε υιοθετήσει. Παρόλα αυτά συνέχισε απτόητος να ζητά από το δημοτικό καταφύγιο Βέροιας να υιοθετήσει σκυλιά αλλά η υπεύθυνη του καταφυγίου το απαγόρευσε. Το ζήτημα που εγείρεται είναι πώς ο συγκεκριμένος μετά από δύο εισαγγελικές αφαιρέσεις είχε ακόμα σκυλιά.

Για την υπόθεση βγήκε μπροστά η γενναία φιλόζωη Γιάννα Καραγιαννάκη και η Εθελοντική Δράση:Γη των Αδέσποτων-Land of Strays. Το πτώμα του ζώου βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Βέροιας κι αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα