ΑΘΗΝΑ
02:17
|
08.09.2024
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο σχεδόν 16% στην αξία του τις τελευταίες 7 ημέρες
bitcoin
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τιμή του Bitcoin έφτασε ξανά τα 67.500 δολάρια την Παρασκευή – για πρώτη φορά μετά από περισσότερες από πέντε εβδομάδες.

Το Bitcoin είδε την τιμή του να σκαρφαλώνει μέχρι και τα 67.503 δολάρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στις 18.20 μ.μ. EDT διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 67.000 δολάρια για ημερήσιο κέρδος 4,7%. Τις τελευταίες επτά ημέρες σημείωσε άνοδο 15,9%.

Το Ethereum, το μεγαλύτερο altcoin στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, διαπραγματευόταν στα 3.520 δολάρια για ημερήσια αύξηση άνω του 2,5%, ενώ την τελευταία εβδομάδα σημείωσε άλμα 12,7%.

Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων διαμορφώθηκε στα 2,43 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 4,1% για την ημέρα, σύμφωνα με την CoinMarketCap, έναν ιστότοπο παρακολούθησης τιμών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, κατρακύλησε μέχρι και τα 53.727 δολάρια στις 5 Ιουλίου, διαγράφοντας όλα τα κέρδη των τελευταίων τεσσεράμισι μηνών, ενώ η αξία της αγοράς κρυπτογράφησης βρισκόταν τότε σε περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το ράλι έρχεται καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα υπάρξει μια πιο φιλική προς την κρυπτογράφηση διοίκηση εάν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος συνεργάτης του Τζέι Ντι Βανς κερδίσουν τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο.

Ο Vance κατείχε Bitcoin αξίας έως και 250.000 δολαρίων το 2022, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Αφού επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία της Πενσυλβάνια το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στο συνέδριο Bitcoin στο Νάσβιλ του Τενεσί από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Η χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 18 μηνών για το Αμερικανικό Χρηματιστήριο

Πτώση στις τιμές πετρελαίου-Αβεβαιότητες για μείωση επιτοκίων από την Fed

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα