ΑΘΗΝΑ
01:02
|
08.09.2024
Λόγω της αναβολής, το Ισραήλ θα μπορεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισίου.
FIFA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η FIFA, το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, καθυστέρησε την Πέμπτη να λάβει απόφαση σχετικά με την παλαιστινιακή πρόταση για την αποβολή του Ισραήλ από το διεθνές ποδόσφαιρο.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση:

Μια ανεξάρτητη νομική αξιολόγηση των προτάσεων της Παλαιστινιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ισραήλ επρόκειτο να παρασχεθεί στο Συμβούλιο της FIFA έως τις 20 Ιουλίου 2024.

Ενώ πρόσθεσε πως:

Μετά από αιτήματα παράτασης και από τα δύο μέρη για να υποβάλουν τις αντίστοιχες θέσεις τους, τα οποία έγιναν δεόντως δεκτά από τη FIFA, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με τη δέουσα προσοχή και πληρότητα.

Η FIFA δήλωσε ότι η αξιολόγηση θα κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο της FIFA για οποιαδήποτε μεταγενέστερη απόφαση το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Κατά συνέπεια, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ισραήλ μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου. Ο αγώνας για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο των ανδρών θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου.

Τον Μάιο, κατά τη διάρκεια του 74ου Συνεδρίου στην Μπανγκόκ, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Τζιμπρίλ Ρατζούμπ ζήτησε την άμεση αποβολή του Ισραήλ από την παγκόσμια ποδοσφαιρική οργάνωση, λέγοντας: «Πόσο περισσότερο πρέπει να υποφέρει η ποδοσφαιρική οικογένεια της Παλαιστίνης για να ενεργήσει η FIFA με την ίδια σοβαρότητα και επείγοντα χαρακτήρα που έπραξε σε άλλες περιπτώσεις;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα