ΑΘΗΝΑ
00:54
|
08.09.2024
Στη Δράμα η φωτιά αναπτύσσεται σε χαράδρες ενώ στην Πέλλα το μέτωπο δεν εμπνέει πια ανησυχία.
Όρος Πάικο στην Πέλλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα το έργο κατάσβεσης των διάσπαρτων εστιών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και αρκετά 24ωρα σε χαμηλή βλάστηση στο Φαλακρό της Δράμας. Τα νέα είναι καλύτερα στο όρος Πάικο της Πέλλας, όπου πλέον δεν υπάρχει ενεργό πύρινο μέτωπο.

Στο Φαλακρό η φωτιά που εκδηλώθηκε από τις 17 Ιουλίου αναπτύσσεται μέσα σε χαράδρες, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Σίτνας, ενώ ξεκίνησε από την περιοχή της Χιονότρυπας και κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά νότια προς την πλευρά των Πύργων. Στο σημείο επιχειρούν σήμερα 35 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στο όρος Πάικο Πέλλας, στην περιοχή Κρανιά η φωτιά ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου το βράδυ και εκδηλώθηκε μετά από σφοδρή καταιγίδα με πολλαπλούς κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή. Πλέον στην περιοχή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο ωστόσο παραμένει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ το πρωί συνεχίστηκαν οι ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου σε πλήρη έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε άλσος έξω από την πόλη της Βέροιας. Στο σημείο παραμένουν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.

Φωτιά και στην Εύβοια

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Παναγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας. Η φωτιά εντοπίζεται σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην ακτή και σε σπίτια που δεν αντιμετωπίζουν όμως άμεσο κίνδυνο.

Έχει εκδοθεί ενημερωτικό 112 για την ετοιμότητα των κατοίκων, όμως ήδη από την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, δεν εμφανίζεται κάποιο ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες.

Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα