ΑΘΗΝΑ
01:25
|
08.09.2024
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξημένη στρατιωτικοποίηση της Ιαπωνίας.
Nortrop Grumman
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Northrop Grumman έλαβε παράταση σύμβασης ύψους σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για την κατασκευή εννέα ακόμη αεροσκαφών ναυτικής αναγνώρισης και έγκαιρης προειδοποίησης E-2D Hawkeye τόσο για τις αμερικανικές δυνάμεις όσο και για την Ιαπωνία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου.

«Η Northrop Grumman Systems Corporation Aerospace Systems αναλαμβάνει τροποποίηση σύμβασης ύψους 1.456.019.386 δολαρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση την Παρασκευή.

Με την επέκταση της σύμβασης θα αγοραστούν εννέα αεροσκάφη E-2D Advanced Hawkeye -τέσσερα για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και πέντε για την Ιαπωνία, εξήγησε το υπουργείο Άμυνας.

Οι εργασίες για τα αεροσκάφη θα πραγματοποιηθούν στο Saint Augustine της Φλόριντα (25,3%), στο Λίβερπουλ της Νέας Υόρκης (17,4%), στη Μελβούρνη της Φλόριντα (7,6%) και σε διάφορες άλλες τοποθεσίες στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το έργο της κατασκευής και των εννέα προηγμένων αεροσκαφών αναμένεται να διαρκέσει κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2029, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα