ΑΘΗΝΑ
00:34
|
08.09.2024
Το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει τιμωρία αρκετά αυστηρή ώστε να αποτρέψει οποιονδήποτε «να σκεφτεί ξανά τέτοια σκληρότητα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει τιμωρία για τις ενέργειές του αρκετά αυστηρή ώστε να αποτρέψει οποιονδήποτε «να σκεφτεί ξανά τέτοια σκληρότητα», δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το Middle East Monitor.

«Το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του, διασφαλίζοντας ότι η τιμωρία λειτουργεί ως αυστηρός αποτρεπτικός παράγοντας εναντίον οποιουδήποτε σκέφτεται ξανά τέτοια σκληρότητα», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που επέστρεφε από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Ο Ερντογάν σχολίασε επίσης μια συμβουλευτική γνωμάτευση που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) η οποία επιβεβαίωσε το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και αποφάσισε ότι οι ισραηλινοί οικισμοί στα κατεχόμενα εδάφη πρέπει να εκκενωθούν.

«Ελπίζω ότι αυτή η απόφαση και οι προηγούμενες που δεν εφαρμόστηκαν από το Ισραήλ θα φέρουν αφύπνιση στη διεθνή κοινότητα», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τις ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, αποσύροντας την υποστήριξή τους στον «δολοφόνο» πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τους συνεργάτες του για να τερματιστεί η «καταπίεση» στη Γάζα.

«Το όλο θέμα είναι να ενωθούν όσοι υπερασπίζονται τη δικαιοσύνη ενάντια στις ενέργειες του Ισραήλ, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα στέκονται δίπλα στην απόφαση του ICJ. Μπορούμε μόνο να διαταράξουμε αυτό το παιχνίδι με μια τέτοια στάση», είπε.

«Για να τερματιστεί αυτή η καταπίεση, είναι απαραίτητο η αμερικανική κυβέρνηση να πιέσει το Ισραήλ και να αποσύρει την υποστήριξή του από τον δολοφόνο Νετανιάχου και τους συνεργάτες του», πρόσθεσε.

Το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ αποφάσισε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών «το συντομότερο δυνατό», ενώ κάλεσε επίσης το Τελ Αβίβ να προβεί σε πλήρεις αποζημιώσεις για τις «διεθνώς παράνομες πράξεις του».

Το δικαστήριο διαπίστωσε πολλαπλές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων που ισοδυναμούσαν με απαρτχάιντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα