ΑΘΗΝΑ
00:31
|
08.09.2024
Μαχητικά MiG-29 και MiG-31 εμπόδισαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52N της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να παραβιάσουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαχητικά MiG-29 και MiG-31 εμπόδισαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52N της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να παραβιάσουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Στις 21 Ιουλίου, τα ρωσικά μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου στη Θάλασσα του Μπάρεντς εντόπισαν μια ομάδα εναέριων στόχων που πλησίαζαν τα ρωσικά κρατικά σύνορα. μαχητικά ανυψώθηκαν στον αέρα Τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών αναγνώρισαν τον εναέριο στόχο ως δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52N της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι «όταν τα ρωσικά μαχητικά πλησίασαν, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά κρατικά σύνορα». «Τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στα αεροδρόμια της χώρας τους, αποφεύχθηκε η παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο τόνισε ότι η πτήση του ρωσικού αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των διεθνών κανόνων για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα με τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα