ΑΘΗΝΑ
01:22
|
08.09.2024
Ο αριθμός των θυμάτων από τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τον περασμένο Οκτώβριο, πλησιάζει τα 39.000 άτομα.
Παλαιστίνιοι επιθεωρούν την περιοχή μετά από μια ισραηλινή επίθεση που έπληξε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην περιοχή Al-Mawasi του Khan Yunis, στη Γάζα στις 13 Ιουλίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των θυμάτων από τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού, ο οποίος διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας από τον περασμένο Οκτώβριο, πλησιάζει τα 39.000 άτομα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μεταδίδει το TASS.

Σύμφωνα με την έκθεση, «ως αποτέλεσμα συνεχών βομβαρδισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις της λωρίδας, σκοτώθηκαν 38.983 Παλαιστίνιοι». Την ίδια περίοδο, 89.727 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε το υπουργείο.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων των ισραηλινών δυνάμεων σε διάφορες περιοχές του τομέα.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώθηκε απότομα μετά τη διείσδυση μαχητών της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, συνοδευόμενη από δολοφονίες κατοίκων συνοριακών οικισμών και ομηρίες. Το Ισραήλ απάντησε με αντίποινα εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα και τμημάτων του Λιβάνου και της Συρίας. Την 1η Δεκεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας που ίσχυε από τις 24 Νοεμβρίου και ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Οι παλαιστινιακές αρχές κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανανεωμένη ισραηλινή επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα