ΑΘΗΝΑ
01:37
|
08.09.2024
Σχεδόν μισό εκατομμύριο κάτοικοι και εκτοπισμένοι είχαν βρει καταφύγιο στην περιοχή, την οποία το Ισραήλ είχε χαρακτηρίσει «ασφαλή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 27 έχουν ανέλθει οι νεκροί της νέας επίθεσης στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, την Χαν Γιουνίς, όπου το πρωί της Δευτέρας το Ισραήλ έδωσε εντολή εκκένωσης σε περίπου 400.000 κατοίκους και ξεκίνησε να βομβαρδίζει την περιοχή λίγα λεπτά αργότερα.

Μιλώντας στο Al Jazeera, γιατροί του ιατρικού συγκροτήματος Νάσερ δήλωσαν πως παρέλαβαν τις σορούς 27 ατόμων αλλά και δεκάδες τραυματίες, αριθμοί που πιθανώς να αυξηθούν. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, ανάμεσα στους νεκρούς και τραυματίες υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά.

Παράλληλα, το νοσοκομείο εξέδωσε έκκληση για αιμοδοσία, λόγω του μεγάλου αριθμού τραυματισμένων που καταφθάνουν.

Η ισραηλινή επίθεση σημειώθηκε λίγα μόλις λεπτά αφότου ο ισραηλινός πέταξε φυλλάδια στην περιοχή, καλώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της – έως πρότεινος χαρακτηρισμένη ως «ασφαλής»- περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν προς τον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Μαουάσι, περιοχή που το Ισραήλ πρόσφατα χαρακτήρισε «ανθρωπιστική ζώνη».

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στην «ανθρωπιστική ζώνη», σκοτώνοντας τουλάχιστον 90 άτομα και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Λίγα λεπτά πριν την επίθεση στη Χαν Γιουνίς το πρωί της Δευτέρας, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, είπε ότι «η παραμονή σε αυτή τη ζώνη έχει γίνει επικίνδυνη» για τους κατοίκους, καθώς ο στρατός σχεδιάζει να απαντήσει σε επιθέσεις που υποστηρίζει πως δέχτηκε από την περιοχή.

Ωστόσο, μόλις 15 λεπτά μετά την προειδοποίηση, ο ισραηλινός στρατός άρχισε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις στα ανατολικά της Χαν Γιουνίς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα