ΑΘΗΝΑ
00:26
|
20.09.2024
Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας που αποκάλεσε την απόφαση του δικαστηρίου «ακραία αντίδραση σε μία απλή δημόσια διαμαρτυρία».
ΗΑΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αυστηρότητά του σε βάρος 57 μεταναστών από το Μπανγκλαντές εξάντλησε σήμερα δικαστήριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς επέβαλε σε βάρος τους πολυετείς ποινές κάθειρξης ή και ισόβια επειδή διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης της χώρας τους την περασμένη Παρασκευή  «διοργανώνοντας μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις σε αρκετούς δρόμους του Ντουμπάι».

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται πως οι κινητοποιήσεις αυτές «προκάλεσαν διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας, παρακώλυση στην επιβολή έννομης τάξης και διακύβευση ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας».

«Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει τους διαδηλωτές, τους διέταξε να διαλυθούν και αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν»  ανέφερε η απόφαση που επέβαλε στους 53 κατηγορούμενους 10 χρόνια φυλακή, σε έναν 11 χρόνια φυλάκιση και σε άλλους τρεις ισόβια.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας που αποκάλεσε την απόφαση του δικαστηρίου «ακραία αντίδραση σε μία απλή δημόσια διαμαρτυρία» στο εμιρατινό έδαφος.

Όλες οι διαδηλώσεις είναι ουσιαστικά παράνομες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ξένοι (που αποτελούν περίπου το 90% του πληθυσμού που κατοικεί στη χώρα) καλούνται να το σέβονται και να το τηρούν απαρέγκλιτα.

Από πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Μπανγκλαντές

Στο Μπανγκλαντές πάντως συνεχίζεται εδώ και μέρες η κρατική καταστολή και βία με αφορμή το νομοσχέδιο της πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα για πριμοδότηση του 30% των προσλήψεων στο δημόσιο σε οικογένειες μέλη των οποίων είχαν πολεμήσει στον πόλεμο ανεξαρτησίας από το Πακιστάν το 1971 που ξεσήκωσε χιλιάδες φοιτητές. Μέσα στις τελευταίες μέρες σκοτώθηκαν πάνω από 150 νεαροί, τραυματίστηκαν χιλιάδες και συνελήφθησαν πάνω από 500 .

Σήμερα, ορισμένοι από τους διοργανωτές των λαϊκών κινητοποιήσεων έδωσαν 48ωρο «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση προκειμένου να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας και αναστολής παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου από το βράδυ της Παρασκευής.

Απαιτούν επίσης τις παραιτήσεις κρατικών αξιωματούχων που ευθύνονται για το θάνατο πολλών δεκάδων νεαρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα