ΑΘΗΝΑ
01:58
|
08.09.2024
Σύμφωνα με την Κροατική Ραδιοτηλεόραση, ο αριθμός των τραυματιών παραμένει άγνωστος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου σε οίκο ευγηρίας στην Κροατία, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κροατική Ραδιοτηλεόραση (HRT), ένας άνδρας με όπλο εισήλθε σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στην πόλη Ντάρουβαρ, περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ, και άνοιξε πυρ εναντίον των παρευρισκομένων.

Πέντε από τα θύματα πέθαναν ακαριαία, ενώ ο αριθμός των τραυματιών παραμένει άγνωστος, σύμφωνα με την HRT. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο HINA ανέφερε ότι κάποιοι από τους τραυματίες δέχονται ακόμη ιατρική φροντίδα. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή αλλά συνελήφθη αργότερα κοντά σε καφετέρια, σύμφωνα με το πρακτορείο, ενώ η HRT ανέφερε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η αστυνομία δεν έχει δώσει για την ώρα περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη δολοφονία πέντε ανθρώπων» στον οίκο ευγηρίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζουμε για την ανάρρωση των τραυματιών. Αναμένω από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν όλες τις συνθήκες του φρικτού εγκλήματος», πρόσθεσε ο Πλένκοβιτς.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κροατίας, Ντάβορ Μποζινόβιτς, ο υπουργός Υγείας, Βίλι Μπέρος, και ο υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής, Μάριν Πιλέτιτς, ταξιδεύουν αυτή την ώρα στο Ντάρουβαρ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα