ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Ο θάνατος άλλων δύο ομήρων επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον Ισραηλινό στρατό, προκαλώντας την αντίδραση του Φόρουμ των Συγγενών.
Οι δύο όμηροι που βρέθηκαν νεκροί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο ακόμη δύο Ισραηλινών ομήρων στη σφόντο των νέων σφοδρών επιθέσεων που εξαπολύει από νωρίς σήμερα ο ισραηλινός στρατός στην πόλη Χαν Γιούνις της νότιας Λωρίδας της Γάζας επιβεβαίωσε σήμερα Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσε πως σκοτώθηκε ο 75χρονος ιστορικός Άλεξ Ντάνσιγκ και ο 35χρονος ηχολήπτης Γιαγκίβ Μπουσχτάβ.

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, οι δύο όμηροι που είχαν απαχθεί από τα σπίτια τους στα κιμπούτζ Νιρ Οζ και Νιρίμ, πέθαναν «πριν αρκετούς μήνες» στο Χαν Γιούνις σε περίοδο επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

Ο στρατός έχει ως σήμερα, 290η μέρα του πολέμου στη Γάζα, επιβεβαιώσει το θάνατο 44 ομήρων από τους 251 που είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου κατά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ.

Τον περασμένο Μάρτιο, εκπρόσωπος τη Χαμάς είχε ανακοινώσει πως ο Μπουσχτάβ είχε χάση τη ζωή του εξαιτίας της έλλειψης τροφής και φαρμάκων και πως ο Ντάνσιγκ είχε σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά. Τότε, ο ισραηλινός στρατός δεν είχε επιβεβαιώσει την εξέλιξη αυτή.

Για το θάνατο των δύο ομήρων ενημερώθηκαν σήμερα οι συγγενείς τους.

Το Φόρουμ Συγγενών Ισραηλινών Ομήρων ανακοίνωσε πως τα νέα δείχνουν πόσο επείγον είναι να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και πως «αντιμετωπίζουν θανάσιμο κίνδυνο κάθε στιγμή που περνούν στην κόλαση της Χαμάς».

Αναφέρει επίσης πως ο θάνατός τους σε συνθήκες αιχμαλωσίας «είναι τραγική αντανάκλαση των συνεπειών της βραδύτητας στις διαπραγματεύσεις». Κάλεσαν έτσι για πολλοστή φορά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να εγκρίνει την επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οι κεντρικοί δρόμοι σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ γέμισαν από πλήθος κόσμου με κεντρικό αίτημα την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα