Το γύρο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και των Μέσων Ενημέρωσης στην Ινδία κάνει η εφεύρεση ενός 22χρονου Ινδού φοιτητή που βρήκε τρόπο, όχι μόνον να του γράφει τις εργασίες κάποια εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά να το κάνει με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα!
Το βίντεο που γύρισε για να διαφημίσει την ευρεσιτεχνία του έχει γίνει ανάρπαστο καθώς έχει κάνει δεκάδες χιλιάδες θεάσεις και άλλες τόσες επιδοκιμασίες (like).
A student in India designed a machine which uses AI to write his homework in his own handwriting. pic.twitter.com/rkTyyoJMmH
— Shubham2.0 (@bhav_paaji) July 21, 2024
Ο 22χρονος φοιτητής, εφευρέτης και μηχανικός Υπολογιστών, γεννημένος στην Κεράλα της Ινδίας εφηύρε το μηχανισμό σύνταξης και γραφής σχολικών και πανεπιστημιακών (ή άλλων) εργασιών μέσω της εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης Chat GPT γραμμένες σαν από ανθρώπινο χέρι λέγεται Devadath PR (Ντιβαντάθ ΠΡ).
Γράφοντας έναν κώδικα 120 εντολών κατάφερε να φτιάξει μία απλή συσκευή που να αποτυπώνει στο τετράδιο την εργασία σαν να την είχε γράψει ο ίδιος χειρόγραφα.
Το κίνητρο…
Τι τον έκανε να φθάσει σε αυτή την εφεύρεση; Κοντολογίς, οι επίπονες και κουραστικές εργασίες που του έβαζαν οι δάσκαλοί του από το σχολείο και η αυστηρή επιτήρηση και η …παντόφλα της μητέρας του σε ό,τι αφορά τις σχολικές επιδόσεις.
Το τεστ της αληθοφάνειας της εργασίας γραμμένης από τη συσκευή του πέρασε όταν την υπέβαλε στον καθηγητή του πανεπιστημίου του, ο οποίος κάτι υποψιάστηκε βλέποντας τον άψογο γραφικό χαρακτήρα με τον οποίο ήταν αποτυπωμένη η εργασία.
Ωστόσο, ο άνθρωπος δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο κατεργάρης όσο και ευρηματικός φοιτητής είχε κάνει αυτό που σε πολλούς από μας φαίνεται αδύνατον: Να κάνει την Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο να του συντάσσει τις εργασίες άκοπα και δίχως τον παραμικρό μόχθο, αλλά να τις αποτυπώνει στο χαρτί με τον προσωπικό του γραφικό χαρακτήρα με μία ιδιαίτερη συσκευή που γυρνούσε ακόμη και τις σελίδες του τετραδίου προκειμένου να ολοκληρωθεί το ρομποτικό πόνημα…
Βέβαια, ο Devadath δεν είναι κανένας τυχαίος αλλά παιδί-θαύμα που ήδη από την ηλικία των 15 ετών σχεδίασε και έφτιαξε μόνος του έναν πολύ φθηνό αλλά αποτελεσματικό τρισδιάστατο εκτυπωτή, τον CoreXY 3D Printer. Ωστόσο, η «τέχνη» και η ευρηματικότητα του, απογειώθηκε όταν έφτιαξε την απόλυτη μηχανή λογοκλοπής σχολικών και φοιτητικών εργασιών!
Με λίγα λόγια, οι εκπαιδευτικοί (τουλάχιστον στο πανεπιστήμιο του Devanath (και ενδεχομένως σύντομα και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο…) είναι σε κατάσταση νευρικής κρίσης.