ΑΘΗΝΑ
01:59
|
08.09.2024
«Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για κάθε κενό ασφαλείας» τόνισε η Τσίτλε αρνούμενη να παραιτηθεί.
Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας στις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας του Λευκού Οίκου να προστατεύσει τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκδήλωση της 13ης Ιούλη στην Πενσυλβάνια παραδέχθηκε απόψε η επικεφαλής της υπηρεσίας, Κίμπερλι Τσίτλε στη διάρκεια ακρόασης επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για κάθε κενό ασφαλείας» τόνισε η Τσίτλε, αποφεύγοντας ωστόσο να ενδώσει στις πιέσεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να παραιτηθεί. Η ίδια ισχυρίστηκε πως η αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας δεν είναι πολιτική αλλά «υπόθεση ζωής και θανάτου».

Η ίδια παραδέχθηκε επίσης πως η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ ήταν η «σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους της Secret Service εδώ και δεκαετίες» διαβεβαιώνοντας πως είχαν δοθεί «τα εργαλεία που είχαν ζητηθεί εκείνη την ημέρα».

Παραδέχθηκε επίσης πως πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας είχαν ενημερωθεί «δύο ως πέντε φορές» πριν την απόπειρα δολοφονίας που έκανε ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς κατά του Τραμπ.

Η σημερινή ακρόαση είναι ο πρώτος γύρος εξέτασης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ από το κογκρέσο. Την Τετάρτη, ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι θα εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα