ΑΘΗΝΑ
01:39
|
08.09.2024
Η πυρκαγιά έκαψε τρία στρέμματα και μετά σβήστηκε. Ωστόσο, επί τόπου παραμένουν εθελοντές και πυροσβέστες για παν ενδεχόμενο.
Φωτογραφία από τον τόπο της πυρκαγιάς από την εφημερίδα Η Ροδιακή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Βρυσιά Ρόδου σε δασική έκταση με διάσπαρτα σπίτια με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί άμεσα το 112 και η αποστολή προειδοποιητικού μηνύματος σε κατοίκους της περιοχής.

«Αν βρίσκεστε στη Βρυσιά Ρόδου, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα του 112.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς 28 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 8 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασικό τμήμα επί της Ρόδου Λίνδου μετά το Τσαΐρι πίσω από το «Rodos Gold Vogaitzis», που θεωρείται από τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Ροδιακή», αναφέρει πως η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση σε έκταση περίπου τριών στρεμμάτων σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αλλά τελικά σβήστηκε. Ωστόσο επί τόπου παραμένουν ομάδες εθελοντών και πυροσβεστών για να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Τα Βρυσιά είναι οικισμός στην Ρόδο με υψόμετρο 46 μέτρα. Βρίσκονται στα βόρεια του νησιού σε απόσταση περίπου 9 χλμ. Ν.-ΝΔ. από την πόλη της Ρόδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα