ΑΘΗΝΑ
04:55
|
18.10.2024
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, έχουν ξεκινήσει ήδη έλεγχοι και επιτόπιες σαρώσεις.
Σεισμός στην Τουρκία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυνατός σεισμός, 4,7 Ρίχτερ έπληξε, το απόγευμα της Δευτέρας (22/7) την περιοχή του Τσανάκαλε στη δυτική Τουρκία. Μάλιστα, ο σεισμός έγινε αισθητός σε Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός που έγινε στη δυτική Τουρκία και έγινε αισθητός σε περιοχές της Ελλάδας, καταγράφηκε στις 17:39 (ώρα Ελλάδας και Τουρκίας). Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τσανάκαλε και το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού υπολογίστηκε σε μόλις 10,2 χιλιόμετρα.

Ο κυβερνήτης του Τσανάκαλε, Ομέρ Τοραμάν, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT), δήλωσε: «Δεν υπάρχει κάτι μέχρι στιγμής. Οι ομάδες μας, οι αστυνομικοί και οι χωροφύλακες χτενίζουν την περιοχή. Θα μοιραστούμε τις εξελίξεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Ο περιφερειάρχης μας και οι αρμόδιες μονάδες παρακολουθούν. Οι πολίτες μας θα ακολουθήσουν ήρεμα τις εξηγήσεις μας».

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικαγιά, τόνισε: «Η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας (AFAD) και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας έχουν ξεκινήσει επιτόπιες σαρώσεις. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση. Αξιολογούμε μία προς μία τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Νίγηρας: Λεωφόρος έπαψε να φέρει το όνομα του ντε Γκωλ, πλατεία πήρε το όνομα του Σανκαρά

ΠΕΠΕ: Η διοίκηση της Hellenic Train θα έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, όχι οι εργαζόμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα