ΑΘΗΝΑ
01:29
|
08.09.2024
Νωρίτερα, ο Σέρβος πρόεδρος υποστήριξε ότι «η Δύση δεν νοιάζεται πόσοι Ουκρανοί θα πεθάνουν, όσο δεν πεθαίνουν δικοί της άνθρωποι».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως οι χώρες της Δύσης προετοιμάζονται για να εμπλακούν σε πόλεμο με την Ρωσία, ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υποστηρίζοντας πως κύρια αιτία είναι οι φυσικοί πόροι που διαθέτει η Ρωσική Ομοσπονδία.

«Η Δύση θα ήθελε να διεξάγει πόλεμο από απόσταση, μέσω τρίτου, επενδύοντας χρήματα και ούτω καθεξής, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμοι (για μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία). Θα είναι έτοιμοι; Δεν είναι έτοιμοι τώρα, αλλά νομίζω ότι θα είναι έτοιμοι για μια σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και προετοιμάζονται πολύ πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν να δουν κάποιοι, από κάθε άποψη. Το καταλαβαίνουμε από τις στρατιωτικές προετοιμασίες και ξέρουμε πώς πηγαίνουν αυτά» , είπε ο Βούτσιτς στο τηλεοπτικό κανάλι Pink, σύμφωνα με το TASS. «Και θέλω να σας πω ότι προετοιμάζονται για στρατιωτική σύγκρουση».

Νωρίτερα, ο Σέρβος πρόεδρος υποστήριξε ότι «η Δύση, όσο δεν πεθαίνουν δικοί της άνθρωποι, ή πεθαίνουν μόνο εθελοντές, δεν νοιάζεται πόσοι Ουκρανοί θα πεθάνουν». Αυτό, σύμφωνα με τον Σέρβο ηγέτη, οφείλεται στο ότι «η Ρωσία έχει πολύ πετρέλαιο, φυσικό αέριο, φωσφορικά άλατα, χρυσό και ασήμι και όλα όσα χρειάζονται». Αναφέρθηκε ακόμη στην ιδέα – την οποία ασπάζονται σύμφωνα με τον ίδιο οι Σκανδιναβικές χώρες- ότι «η Ρωσία δεν αξίζει να έχει τόσο πολύ έδαφος, γιατί είναι η επαρχία όλης της ανθρωπότητας».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα