ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Αποτελεί ζωτική πύλη εισόδου για τις εισαγωγές καυσίμων και τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια από την οποία εξαρτάται ο μισός πληθυσμός της χώρας.
Η επίθεση του Σαββάτου ήταν η αντίδραση του Ισραήλ στο πλήγμα της προηγούμενης ημέρας που κατάφεραν οι Χούθι στο Τελ Αβίβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια φωτιά που ξέσπασε στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη, μετά την φονική ισραηλινή επίθεση που έπληξε δεξαμενές πετρελαίου και εργοστάσιο παραγωγής στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές ομάδες φαίνεται να έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο, με τη φωτιά να εξακολουθεί να μαίνεται σε ορισμένα σημεία του λιμανιού, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να φτάσει σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης τροφίμων.

Η αποθήκη καυσίμων διευθύνεται από την Yemen Petroleum Company, η οποία δήλωσε αργά την Κυριακή ότι οι έξι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από την επίθεση του Ισραήλ, το Σάββατο, ήταν υπάλληλοί της. Σύμφωνα με τους Χούθι, που ελέγχουν την πόλη, περισσότερα από 80 άτομα τραυματίστηκαν, με τους περισσότερους να φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Το λιμάνι της Χοντέιντα αποτελεί μία ζωτική πύλη εισόδου για τις εισαγωγές καυσίμων και τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια για περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από αντάρτες, μια χώρα όπου τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού βασίζεται στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Το χτύπημα του Σαββάτου ήταν το πρώτο από το Ισραήλ στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου και ήρθε ως απάντηση σε επίθεση με drone των Χούθι που παραβίασε την αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ, σκοτώνοντας ένα άτομο στο Τελ Αβίβ την προηγούμενη μέρα.

Οι Χούθι έχουν δεσμευτεί για μια «τεράστια» απάντηση στα χτυπήματα και απείλησαν να επιτεθούν ξανά στο Τελ Αβίβ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα