ΑΘΗΝΑ
01:54
|
08.09.2024
Η Ιαπωνία σχεδιάζει να ξαναρχίσει τη φαλαινοθηρία στον Νότιο Ωκεανό και τον Βόρειο Ειρηνικό έως το 2025, εκτιμά το CPWF .
Βάσει διεθνούς εντάλματος που εκδόθηκε από την Ιαπωνία με την κατηγορία της πρόκλησης ζημιών και σε φαλαινοθηρικά πλοία της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γνωστός ακτιβιστής κατά της φαλαινοθηρίας και συνιδρυτής της Greenpeace Πολ Γουάτσον, συνελήφθη, σήμερα Δευτέρα, στη Γροιλανδία βάσει διεθνούς εντάλματος που εκδόθηκε από την Ιαπωνία το 2012 με την κατηγορία της πρόκλησης ζημιών και τραυματισμών σε δύο περιστατικά στον Ανταρκτικό Ωκεανό το 2010 εναντίον ιαπωνικού φαλαινοθηρικού πλοίου.

Το πλοίο του γνωστού ακτιβιστή είχε μόλις ελλιμενιστεί την προηγούμενη ημέρα, σε λιμάνι της χώρας, για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στο δρόμο του για να «αναχαιτίσει» το νέο φαλαινοθηρικό σκάφος-εργοστάσιο της Ιαπωνίας, το Kangei Maru, στον Βόρειο Ειρηνικό, δήλωσε το Ίδρυμα Captain Paul Watson (CPWF).

Το πλοίο, 9.300 τόνων, που ξεκίνησε από την Ιαπωνία τον Μάιο, τεμαχίζει φάλαινες που πιάνονται και σκοτώνονται από μικρότερα σκάφη. Διαθέτει ένα ισχυρό βαρούλκο που μπορεί να μεταφέρει κήτη βάρους έως και 70 τόνων σε μια ράμπα, καθώς και 40 δοχεία κατάψυξης, το καθένα με χωρητικότητα 15 τόνων κρέατος φάλαινας.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το CPWF στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον Γουάτσον στη γέφυρα του πλοίου John Paul DeJoria, να τον βάζουν μέσα σε ένα αστυνομικό βαν στην αποβάθρα και να τον απομακρύνουν.

Η αστυνομία είπε ότι θα οδηγηθεί ενώπιον ενός περιφερειακού δικαστηρίου όπου θα ζητήσουν τη σύλληψή του «πριν ληφθεί απόφαση για το αν θα πρέπει να εκδοθεί στην Ιαπωνία».

Το CPWF, εκτιμά ότι η επανενεργοποίηση της Κόκκινης Ανακοίνωσης της Interpol εναντίον του έχει «πολιτικά κίνητρα», καθώς πιστεύει ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να ξαναρχίσει τη φαλαινοθηρία στην ανοιχτή θάλασσα στον Νότιο Ωκεανό και τον Βόρειο Ειρηνικό έως το 2025. Η ομάδα πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η σύλληψη ήταν μια «έκπληξη», καθώς οι δικηγόροι της είχαν αναφέρει ότι η Κόκκινη Ανακοίνωση είχε αποσυρθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα