ΑΘΗΝΑ
01:39
|
08.09.2024
«Θεωρούμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στην αφρικανική χώρα.
Στους 157 οι νεκροί από δύο κατολισθήσεις στην Αιθιοπία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τις δύο κατολισθήσεις που προκλήθηκαν χθες 22/7 μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε τοποθεσία στο νότιο τμήμα της Αιθιοπίας. Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων κάνει λόγο για τουλάχιστον 157 νεκρούς, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει 157 πτώματα από δύο χωριά…Θεωρούμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Μάρκος Μελίζ. Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι «οι έρευνες συνεχίζονται και υπάρχουν πτώματα που δεν έχουν ακόμη ανασυρθεί. Η περιοχή κρύβει πολλούς κινδύνους».

Χθες Δευτέρα, αξιωματούχος της περιοχής Γκόφα στα νότια της Αιθιοπίας, όπου σημειώθηκαν οι κατολισθήσεις, είχε κάνει λόγο για 55 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά και αξιωματικοί της αστυνομίας.

Το 2018 η ίδια περιοχή της Αιθιοπίας είχε πληγεί από δύο κατολισθήσεις με διαφορά μίας εβδομάδας από την άλλη, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 32 ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα