ΑΘΗΝΑ
01:41
|
08.09.2024
Το τρισάγιο πραγματοποιήθηκε στον Νέο Βουτζά, ενώ η πορεία προγραμματίστηκε προς το Μάτι.
Τρισάγιο για τα θύματα στο Μάτι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδηλώσεις μνήμης για την τραγωδία στο Μάτι πραγματοποιούνται σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου, καθώς συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη μεγάλη εθνική τραγωδία, με τους 104 νεκρούς και τους 147 τραυματίες κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.

Το απόγευμα (23/7), κάτοικοι από τον Νέο Βουτζά, το Μάτι, τις γύρω περιοχές, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στον Νέο Βουτζά για το τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της φονικής φωτιάς.

Εκεί, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον ναό, έχει στηθεί το Μνημείο των Θυμάτων, όπου στις 18:30 τελέστηκε τρισάγιο και προσκλητήριο των νεκρών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλοί φορώντας μαύρα και έχοντας στα χέρια από ένα λουλούδι, ανέβηκαν στον χωμάτινο «διάδρομο» για να φτάσουν μπροστά από το Μνημείο, το οποίο απεικονίζει τη φρίκη που βίωσαν οι 104 άνθρωποι και οι δεκάδες εγκαυματίες και τραυματίες στις 23 Ιουλίου του 2018.

Στο τέλος χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες.

Αμέσως μετά το τρισάγιο και το προσκλητήριο προγραμματίστηκε πορεία προς το Μάτι από τις οδούς Αλεξάνδρου, Διαγόρα, Εκάβης, Ισμήνης, (διέλευση Λεωφόρου Μαραθώνος), Κυανής Ακτής και Ποσειδώνος.

Ζητούν δικαίωση

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί μόλις έξι από τους κατηγορούμενους, πέντε πρώην υψηλόβαθμοι της Πυροσβεστικής και ο ηλικιωμένος που άναψε τη φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα στο Νταού Πεντέλης, απ’ όπου ξεκίνησαν οι φλόγες.

Οι ποινές τους ήταν 3 έως 111 χρόνια φυλάκιση, που μετατράπηκαν σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως για όλους.

Το δικαστήριο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί πάρα πολύ γρήγορα, γιατί σε δύο χρόνια, στις 23 Ιουλίου το 2026, συμπληρώνονται οκτώ χρόνια και τα αδικήματα παραγράφονται, εάν δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση και από τον Άρειο Πάγο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα