ΑΘΗΝΑ
01:50
|
08.09.2024
Εκκένωση του οικισμού Μισόκαμπος της Φωκίδας και τραυματισμός πυροσβέστη από τις δυο φωτιές στην Κόρινθο.
Φωτιές σε Κόρινθο, Ιεράπετρα και Φωκίδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τι κι αν ξεκίνησε η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, μάχη με τη φωτιά δίνει και σήμερα (23/7) η Πυροσβεστική σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς μέτωπα μαίνονται, αυτή τη στιγμή, στην Ιεράπετρα, στη Φωκίδα και στην Κόρινθο.

Δυο φωτιές στην Κόρινθο

Δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κορινθία το απόγευμα της Τρίτης (23/7), σε δασική έκταση στην περιοχή Αμόνι καθώς επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Πάτημα Εξαμιλίων.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό των μετώπων ήταν άμεση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στο Αμόνι εκδηλώθηκε γύρω στις 17.46, βόρεια από την Μονή Αγίας Μαρίνης και δεν απειλεί άμεσα κάποιον οικισμό.

Για την κατάσβεσή της, κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου της 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 25 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ενώ, στο πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στο Πάτημα Εξαμιλίων Κορίνθου επιχειρούν 52 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τοπικό μέσο Korinthostv.gr, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από ελικόπτερο Erickson, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ο πυροσβέστης επιχειρούσε στην πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Αμόνι. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής

Ιεράπετρα

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, την Τρίτη (23/7), και για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση που προκλήθηκε στην Ιεράπετρα, στην Κρήτη. Χαρακτηριστικά, η Πυροσβεστική ενημέρωσε μέσω ανάρτησής της στο Χ για «πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Επισκοπή Ιεράπετρας Κρήτης. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 2 Ε/Π».

Μάλιστα, και στην Ιεράπετρα ήχησε μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, το οποίο ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Επισκοπή Ιεράπετρας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωκίδα: Εκκενώνεται οικισμός

Μία δασική φωτιά ξέσπασε στη Φωκίδα την Τρίτη (23/7). Η Πολιτική Προστασία, μάλιστα, απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους του οικισμού Μισόκαμπος να απομακρυνθούν προς τη Δεσφίνα. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της η Πυροσβεστική στο Χ έγραψε: «Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρογιάννης του δήμου Δελφών Φωκίδας. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ και 2 Ε/Π».

Ακόμα, το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας που απεστάλη στους κατοίκους της Φωκίδας μέσω του αριθμού 112, ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μισόκαμπος Φωκίδας, απομακρυνθείτε προς Δεσφίνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα