ΑΘΗΝΑ
01:55
|
08.09.2024
Νωρίτερα, η Χάρις εξασφάλισε την υποστήριξη υψηλόβαθμων Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης της Νάνσι Πελόζι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, εξασφάλισε τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων, ώστε να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρική υποψηφιότητα, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Χάρις- η οποία έλαβε την υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν για την υποψηφιότητά της- έχει κερδίσει την υποστήριξη 2.668 εκλεκτόρων στο επερχόμενο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, σύμφωνα με καταμέτρηση του Associated Press, δηλαδή πολλούς περισσότερους από τους 1.976 που απαιτούνται.

«Απόψε είμαι περήφανη που κέρδισα την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να γίνω η υποψήφια του κόμματός μας», δήλωσε η Χάρις στο X , σημειώνοντας ότι στόχος της είναι να ενώσει «το κόμμα και το έθνος» και να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, η ίδια εξασφάλισε την υποστήριξη δεκάδων νομοθετών, αλλά και υψηλόβαθμων Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης της πρώην Προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι.

Η Χάρις ενισχύθηκε, επίσης, από μια έκρηξη δωρεών, καθώς η εκστρατεία της συγκέντρωσε το ποσό των 81 εκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες 24 ώρες μετά την απόσυρση του προέδρου, περισσότερο από όσα είχε συγκεντρώσει ο Μπάιντεν στους πρώτους δύο μήνες της δικής του εκστρατείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα