ΑΘΗΝΑ
01:35
|
08.09.2024
«Είναι ο δρόμος της Βενεζουέλας να γίνει αποικία των γκρίνγκο;», αναρωτήθηκε ενόψει των εκλογών της Κυριακής.
Στις εκλογές της Κυριακής, συμμετέχουν 10 υποψήφιοι πρόεδροι, 9 από τους οποίους ανήκουν στη δεξιά αντιπολίτευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη λογοκρισία των διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αλήθεια στη Βενεζουέλα, εν όψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τονίζοντας ότι ονειρεύονται μια χώρα που θα μοιάζει με την Αργεντινή, υπό την εξουσία του Χαβιέρ Μιλέι.

«Είμαστε μια πραγματικότητα. Έχουν προσπαθήσει να μας κάνουν αόρατους χιλιάδες φορές. Τώρα η επιχείρηση διευθύνεται από εκτελεστές. Από δολοφόνους του ψέματος. Το πρακτορείο EFE στην Ισπανία, το AFP, το AP, το CNN και αρκετοί τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας», ανέφερε, μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στην Ταχίρα.

«Κανείς δεν θα λερώσει την εκλογική διαδικασία. Δεν θα τους επιτρέψω», προειδοποίησε, τονίζοντας ότι «σκοπεύουν να μετατρέψουν τη Βενεζουέλα σε Αργεντινή του Μιλέι», με ιδιωτικοποιήσεις και παράδοση της οικονομίας στο ξένο κεφάλαιο.

«Η δεξιά πολιτική είναι να υποτασσόμαστε και να γονατίζουμε στο ΔΝΤ. Είναι ο δρόμος της Βενεζουέλας να γίνει αποικία των γκρίνγκο;», αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μαδουρο, κατήγγειλε πως η αντιπολίτευση, σχεδιάζει να βγει την Κυριακή καταγγέλλοντας «νοθεία», προκειμένου να δικαιολογήσει την ήττα της και να οδηγήσει σε ταραχές.

Όπως ανέφερε, παρεμβαίνοντας από το Μαϊάμι, η ακροδεξιά αντιπολίτευση σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μπλακ άουτ πληροφοριών για να φιμώσει τη νίκη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στις εκλογές της 28ης Ιουλίου.

«Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ πολιτικές ομάδες επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια αφήγηση μέσω μηνυμάτων που τους επιτρέπουν να ορίζουν την πραγματικότητα σύμφωνα με σκοπούς διαφορετικούς από τους εκλογικούς στόχους», προειδοποίησε.

Στις εκλογές της Κυριακής, συμμετέχουν 10 υποψήφιοι πρόεδροι, 9 από τους οποίους ανήκουν στη δεξιά αντιπολίτευση. Επιπλέον, οι υποψηφιότητες υποστηρίζονται από 37 κόμματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι δεξιά, ενώ 13 κόμματα στηρίζουν τον νυν πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος διεκδικεί μια ακόμα εξαετία στο τιμόνι της χώρας υποστηριζόμενος από μια λαϊκή, αντιιμπεριαλιστική συμμαχία, που ονομάζεται «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος Σιμόν Μπολιβάρ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα