ΑΘΗΝΑ
01:46
|
08.09.2024
Αφορμή έδωσε τα σοβαρά λάθη στη φύλαξη του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική ομιλία του στις 13 Ιούλη.
Η παραιτηθείσα αρχηγός της Μυστικής Υπηρεσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραιτήθηκε σήμερα το απόγευμα η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσίτλε, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε για την αποτυχία των πρακτόρων που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποτρέψουν την απόπειρα δολοφονίας που διέπραξε σε βάρος του ο 20χρονος Αμερικανός Τ.Μ. Κρουκς στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Η Κίμπερλι Τσίτλε είχε αναλάβει χτες βράδυ την ευθύνη για τα λάθη που καταγράφηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης στη διάρκεια εξέτασής της από επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους της Secret Service εδώ και δεκαετίες» είχε ομολογήσει χαρακτηριστικά.

Ενώπιον των ισχυρισμών μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι η Μυστική Υπηρεσία αρνήθηκε να διατεθούν πόροι για την προστασία του Τραμπ, εκείνη απάντησε ότι η ασφάλεια για τον πρώην πρόεδρο είχε αυξηθεί πριν από την επίθεση.

«Το επίπεδο της ασφάλειας που είχε παρασχεθεί στον πρώην πρόεδρο είχε αυξηθεί πριν από την προεκλογική εκστρατεία και αυξάνεται σταθερά όσο εξελίσσονται οι απειλές», είπε η Τσίτλε. «Η αποστολή μας δεν είναι πολιτική. Αποτελεί στην κυριολεξία ένα ζήτημα ζωής και θανάτου».

Πιέσεις για παραίτηση του Μπάιντεν ως ακατάλληλου…

Ωστόσο, το ίδιο διάστημα, ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, μεταξύ των οποίων ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, απαιτούν και την παραίτηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν επισημαίνοντας πως εάν είναι ακατάλληλος για υποψήφιος Πρόεδρος είναι ακατάλληλος και για να ολοκληρώσει τη θητεία του ως την ορκωμοσία του διαδόχου του τον Ιανουάριο του 2025.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα