ΑΘΗΝΑ
01:42
|
08.09.2024
Ήταν ο τελευταίος επιζών της θρυλικής τετράδας και η φωνή του σίγησε σε ηλικία 88 ετών.
Ο Αμπντούλ Καρίμ Φακίρ, περισσότερο γνωστός ως ‘Duke’ Fakir
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε ο Αμπντούλ Καρίμ Φακίρ, περισσότερο γνωστός ως ‘Duke’ Fakir, ο τελευταίος επιζών του θρυλικού συγκροτήματος της Motown, «The Four Tops». Ο ‘Duke’ Fakir πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια τη Δευτέρα 22/7 στο σπίτι του στο Ντιτρόιτ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και είναι μία από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες μπάντες της Motown, της δισκογραφικής εταιρείας που έβαλε το Ντιτρόιτ και τη σόουλ στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Από τις πιο κλασικές επιτυχίες των «The Four Tops» είναι τα τραγούδια: Reach Out I’ll Be There, Baby I Need Your Loving και το I Can’t Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch).

«Οι καρδιές μας είναι βαριές καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός πρωτοπόρου, εμβληματικού ανθρώπου και θρύλου της μουσικής, ο οποίος, μέσα από την 70χρονη μουσική του καριέρα, άγγιξε τις ζωές τόσων πολλών, καθώς συνέχισε να περιοδεύει μέχρι το τέλος του 2023 και αποσύρθηκε επίσημα φέτος», ανέφερε η οικογένειά του σε δήλωσή της στην αμερικανική εφημερίδα Detroit Free Press. «Ως το τελευταίο εν ζωή ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού μουσικού συγκροτήματος Four Tops, βρίσκουμε παρηγοριά στο ότι η κληρονομιά του Duke θα συνεχίσει να ζει μέσα από τη μουσική του για τις επόμενες γενιές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος ήταν οι: Fakir, Levi Stubbs, Renaldo ‘Obie’ Benson και Lawrence Payton. Η πρώτη τους επιτυχία ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Παρέμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του Payton, το 1997.

Μιλώντας στο Detroit Free Press, ο τραγουδιστής Σμόκι Ρόμπινσον (Smokey Robinson) είπε για τον θάνατο του μακροχρόνιου φίλου του.

Ο ‘Duke’ Fakir, παιδί μεταναστών από την Αιθιοπία και το Μπαγκλαντές, έζησε όλη τη ζωή στο αγαπημένο του Ντιτρόιτ.

«Αδερφέ μου, το μισώ πραγματικά που πρέπει να σε αποχαιρετήσω, αλλά σε κάλεσε ο Πατέρας για να ενωθείς ξανά με τους Lawrence, Obie και Levi και να φτιάξεις περισσότερη από την ουράνια μουσική που κάνατε όσο ήσασταν εδώ. Αδελφέ μου, θα μου λείψεις πολύ».

Ο ‘Duke’ Fakir αφήνει… πίσω του τη σύζυγό του, τα έξι παιδιά του, τα 13 εγγόνια και εννέα δισέγγονά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Ξεκινά το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Φεστιβάλ Κολωνού: Συναυλίες, θέατρο, χορός από 7 έως 30 Σεπτεμβρίου

Τρωάδες του Ευριπίδη και κόμικς σε μία έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα