ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν πάνω από δεκαπέντε ουκρανικά drones, τα οποία είχαν στόχο το λιμάνι της Σεβαστούπολης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με drone εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός στο λιμάνι Καβκάζ της Ρωσίας, κατά την οποία χτύπησε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους.

Το λιμάνι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τη γέφυρα Κερτς, η οποία συνδέει οδικά και σιδηροδρομικά την Ρωσία και την χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κρασνοντάρ, Βενιαμίν Κοντράτιεφ, δήλωσε ότι, από την επίθεση, το φέρι μποτ τυλίχθηκε στις φλόγες στο λιμάνι Κάβκαζ, αλλά πως δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης. «Δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες και νεκροί μεταξύ του πληρώματος και του προσωπικού του λιμανιού», είπε ο Κοντράτιεφ, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετέβησαν στο σημείο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν νωρίτερα ότι ένας Ρώσος υπήκοος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, στην επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία επιτέθηκε στην ίδια περιοχή και στα τέλη Μαΐου, χτυπώντας έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου, κοντά στο λιμάνι Καβκάζ. Η περιοχή γύρω από τη ρωσική γέφυρα έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις, από την έναρξη του πολέμου το 2022.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης της Κριμαίας γνωστοποίησε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν πάνω από δεκαπέντε drones που εξαπέλυσε η Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία είχαν στόχο το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα