ΑΘΗΝΑ
01:27
|
08.09.2024
Προκλήθηκε τέτοιος όγκος νερού «απειλώντας» μέχρι και το κεντρικό ρέμα που διαρρέει την Αλεξανδρούπολη.
Πλημμύρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στον δήμο της Αλεξανδρούπολης η απογευματινή νεροποντή  καθώς προκλήθηκαν σοβαρές βλάβες και ζημιές σε γέφυρες, δρόμους και σπίτια, ενώ παρασύρθηκαν αρκετά Ι.Χ. αυτοκίνητα και απειλήθηκαν με πλημμύρες εκατοντάδες κτίρια.

Γύρω στις 16.00 το απόγευμα ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας, Ηλίας Δαστερίδης με ανακοίνωσή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ενημέρωνε τους δημότες «για την αποφυγή οποιασδήποτε μετακίνησης και προσέγγισης του ορεινού όγκου όπως επίσης την αποφυγή ιρλανδικών διαβάσεων», λόγω της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκε τέτοιος όγκος νερού που κατέβαινε από τα ορεινά ώστε «απείλησε» μέχρι και το κεντρικό ρέμα (γνωστό ως Ρέμα Βανικιώτη) που διαρρέει την Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η δίωρη διακοπή της κυκλοφορίας για να μην εμφανιστούν επιπρόσθετα προβλήματα από την κίνηση οχημάτων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώθηκε στο οδικό δίκτυο Μάκρης-Δικέλλων και Αλεξανδρούπολης-Κίρκης με τα φερτά υλικά να εισβάλλουν και να κλείνουν το δρόμο.

Σημαντική βλάβη υπέστη και ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης του οικισμού των Δικέλλων λόγω μετατόπισης του σωλήνα χωρίς ωστόσο να διακοπεί η υδροδότηση, ενώ γέφυρες χρήζουν εργασιών στήριξης και αποκατάστασης.

Η μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε στον ορεινό όγκο και όχι εντός του αστικού ιστού είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση των ρεμάτων και την είσοδό του σε αυλές και κατοικίες οικισμών προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Ας σημειωθεί πως χτες, 22 Ιουλίου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας «για τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας»…

Η εν λόγω κήρυξη «θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν μήνα, ήτοι μέχρι και τις 22 Αυγούστου 2024…» ανέφερε η εν λόγω απόφαση ενώ ένα 24ωρο αργότερα (σήμερα, 23/7) σημειώθηκαν καταιγίδες και μεγάλη νεροποντή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα