ΑΘΗΝΑ
01:47
|
08.09.2024
Το νομοσχέδιο για τον «πέμπτο τραπεζικό πυλώνα» αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή, εν μέσω διαμαρτυριών του ΣΥΡΙΖΑ.
Aναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια την Παρασκευή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω διαμαρτυριών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει σήμερα Τρίτη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την «εξυγίανση των Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας, η συγχώνευση των οποίων θα οδηγήσει στη δημιουργία του πέμπτου μεγαλύτερου πόλου στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD», αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική του έκθεση, το νομοσχέδιο αποβλέπει στη «συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Παγκρήτιας Τράπεζας, καθώς και της Τράπεζας Αττικής (Attica Bank), στην οποία το Δημόσιο έχει ήδη επενδύσει σημαντικά. Η τράπεζα που θα προκύψει μετά την εξυγίανση και τη συγχώνευση των δύο ανωτέρω τραπεζών θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, ο οποίος θα διασφαλίζει την ύπαρξη ενός ανταγωνιστικότερου τραπεζικού περιβάλλοντος, επ’ ωφελεία των καταθετών, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων».

«Η συγκεκριμένη συγχώνευση με τις ευλογίες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ στο θέμα επανήλθε και χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα