ΑΘΗΝΑ
02:04
|
21.09.2024
Η νεότερη αντίδραση της Adidas έρχεται μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που σημειώθηκε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Μπέλα Χαντίντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πιέσεις και διαμαρτυρίες (φιλο)παλαιστινιακών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και πολιτών σε δεκάδες χώρες κατά της πολυεθνικής αθλητικών ειδών Adidas μετά την απόφασή της τερματίσει τη συνεργασία με τη διάσημη Αμερικανίδα μοντέλο παλαιστινιακής καταγωγής Μπέλα Χαντίντ ανάγκασαν την εταιρία να της εκφράσει «συγγνώμη» για την απόφασή της.

Η Μπέλα Χαντίντ

Παράλληλα, η Adidas ανακοίνωσε πως επανεξετάζει «συνολικά» την διαφημιστική εκστρατεία που ξεκίνησε πριν μερικές βδομάδες με αφορμή την επανακυκλοφορία ενός ρετρό αθλητικού παπουτσιού (γνωστό ως μοντέλο SL 72) που είχε λανσάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1972, στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκε παλαιστινιακή ένοπλη επίθεση με θύματα 11 μέλη της ισραηλινής αθλητικής αντιπροσωπείας.

«Ζητάμε συγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση προκαλέσαμε σε διάφορες κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Κάναμε ένα αθέλητο λάθος. Ζητάμε επίσης συγγνώμη στους συνεργάτες μας, Μπέλα Χαντίντ, ASAP Nast (Αμερικανός ράπερ γνωστός και ως Tariq Amar Devega) και (τον Γάλλο ποδοσφαιριστή) Ζυλ Ολιβιέ Κουντέ, και άλλους για οποιαδήποτε αρνητική επίδραση προκλήθηκε σε βάρος τους και επανεξετάζουμε την εκστρατεία».

Η νεότερη αντίδραση της Adidas έρχεται μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που σημειώθηκε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατά της απόφασης για διακοπή της συνεργασίας τής με την Μπέλα Χαντίντ και έπειτα από δηλώσεις της τελευταίας πως σκέφτεται να προσφύγει νομικά κατά της εταιρίας επειδή προσπάθησε να συνδέσει το όνομά της και την παλαιστινιακή της καταγωγή με την τρομοκρατική επίθεση 52 χρόνια πριν στο Μόναχο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα