ΑΘΗΝΑ
01:39
|
08.09.2024
Παρά τις προκλήσεις, οι πολιτικές σκοπιμότητες της -με το ζόρι- εξομάλυνσης, επιβάλλουν να κρατηθούν οι τόνοι χαμηλά.
Παρακολουθούν στενά ιταλικό πλοίο που πραγματοποιεί έρευνες για την πόντιση καλωδίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία, παρακολουθούν στενά το ιταλικό πλοίο «levoil Relume» που πραγματοποιεί έρευνες για την πόντιση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου, νότια της Κάσου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, εκτός ενός σημείου το οποίο βρισκεται περίπου μισό μίλι εκτός χωρικών υδάτων σε διεθνή ύδατα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», δύο φρεγάτες, δύο πυραυλάκατοι και μία τουρκική κορβέτα, υπό το πρόσχημα της παραβίασης της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, πλέουν κοντά στο ιταλικό πλοίο, ακριβώς έξω από τα χωρικά ύδατα και τα όρια αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Από την Αθήνα, φέρονται να έχει σταλεί στην περιοχή, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», προκειμένου να ενισχύσει την κανονιοφόρο «Αήττητος» που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ περιπολίες εκτελεί και το Λιμενικό Σώμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες Δευτέρα, καταγράφηκαν και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών από δύο τουρκικά ελικόπτερα και ένα UAV.

Όπως φαίνεται, παρά την πρόκληση της τουρκικής παρουσίας, οι πολιτικές σκοπιμότητες της -με το ζόρι- εξομάλυνσης με την Άγκυρα, επιβάλλουν να κρατηθούν οι τόνοι χαμηλά, όπως έγινε και με τις προκλητικές τουρκικές δηλώσεις το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το Κυπριακό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα