ΑΘΗΝΑ
01:19
|
08.09.2024
Για συνετή στάση κάνουν λόγο οι μοναχοί αναφερόμενοι στο αίτημα της Ιεράς Κοινότητας για διευκρινήσεις από την Αστυνομία.
Ιερά Μονή Εσφιγμένου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους να ζητήσει διευκρινήσεις για πληροφορίες που διέρρευσαν για ενδεχόμενο σενάριο αστυνομικής επέμβασης για την εκκένωση της Μονής Εσφιγμένου, χαιρετίζει η Μονή κάνοντας λόγο για «συνετή στάση»

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου: «Ανακούφιση προκαλεί όχι μόνο στην αδελφότητά μας αλλά και σε κάθε πιστό, η συνετή στάσις της Ιεράς Κοινότητος, στο αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για την είσοδο στο Άγιον Όρος ικανού αριθμού αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και αγνώστου αριθμού βαρέων οχημάτων, με σκοπό την έξωση μοναχών. Με την εν λόγω στάση, καταδεικνύεται η βούληση της Ιερού Σώματος, να πρυτανεύσει η συνεννόηση, η συναίνεση και η πνευματική σταθερότητα εντός της Αθωνικής Πολιτείας».

Η ενδεχόμενη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αφορά σε εκτέλεση παλαιότερων δικαστικών αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πολυγύρου (του 2018 και του 2020), για την αποβολή του ηγούμενου Μεθόδιου και των μοναχών από τα δύο κτίρια της Ι.Μ. Εσφιγμένου, όπου σε παλαιότερες απόπειρες παρέμβασης της αστυνομίας έχουν σημειωθεί λυπηρά επεισόδια.

Την υλοποίηση της έξωσης, φαίνεται τώρα σύμφωνα με πληροφορίες να ζητά, εκ νέου, η νέα αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις έχουν καταστεί αμετάκλητες με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Την εκτέλεση των αποφάσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλαβε δικαστικός επιμελητής και σε αυτές αναφέρεται το έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αγίου Όρους με το οποίο ζητείται συνδρομή από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ρωτώντας για τη διαθεσιμότητα μοναστηριών να φιλοξενήσουν επί μακρόν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και ζητώντας άδεια για τη χρήση των δρόμων και τη διέλευση μεγάλων οχημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Η Ορθοδοξία στην Πόλη, στην Αυστραλία και στην… Ιρλανδία αναστενάζει!

Το Φανάρι ανοίγει τη συζήτηση για κοινό Πάσχα Ορθοδόξων-Καθολικών

Η παραδοσιακή Ορθοδοξία εκτός νόμου, η Ουκρανία αυτοακρωτηριάζεται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα