ΑΘΗΝΑ
01:35
|
08.09.2024
«Το έγκλημα της γενοκτονίας συνεχίζεται». Την περασμένη Δευτέρα, περίπου 150.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 89 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 250 τραυματίστηκαν την Τρίτη στη Χαν Γιούνις της Λωρίδας της Γάζας, από ισραηλινή επίθεση, την οποία η οργάνωση Euro-Med Human Rights Monitor χαρακτήρισε ως μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις, καθώς «το ισραηλινό έγκλημα της γενοκτονίας συνεχίζει να εκτυλίσσεται».

Ανάμεσα στους νεκρούς της Τρίτης βρίσκονται τουλάχιστον 26 παιδιά. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός των παιδιών που έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 250%, από την έναρξη του πολέμου.

Συνολικά, τουλάχιστον 121 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στις ανατολικές περιοχές του Χαν Γιουνίς την Δευτέρα, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία της Γάζας. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ομάδες εργάζονται για την απομάκρυνση πολλών ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στην πόλη Bani Suheila, στα ανατολικά της περιφέρειας.

Μόνο την περασμένη Δευτέρα 22/7, περίπου 150.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας και να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

«Χθες, περίπου 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις περιοχές στο Χαν Γιουνίς, όπως εκτιμήθηκε από ανθρωπιστές συναδέλφους που παρακολουθούν τις μετακινήσεις πληθυσμών στην περιοχή», είπε ο Στεφάν Ντουζάρικ σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέγραψε το Al Jazeera, οι εκτοπισμένοι άμαχοι αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν στην κατεστραμμένη από τους βομβαρδισμούς συνοικία αλ Μαγουάσι, χωρίς τα υπάρχοντά τους.

Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν την πόλη, καθώς υπολογίζεται πως περισσότεροι από 400.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται στην ανατολική Χαν Γιούνις, όπου ο ισραηλινός στρατός διέταξε την εκκένωσή της και στη συνέχεια ξεκίνησε να βομβαρδίζει, λεπτά μετά την ανακοίνωση της εντολής.

Τουλάχιστον 39.090 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 39.090 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα