ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Σφοδρή κριτική της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τεμπη 2023», κατά της κυβέρνησης και του Αρείου Πάγου.
«Συνεχίζετε να υποδύεστε ότι ζούμε σε ένα Κράτος αξιοκρατίας και Δικαίου»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια αιχμηρή ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τεμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, καταγγέλλει τη σημερινή κατάσταση της δικαιοσύνης και της πολιτικής στην Ελλάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Δικαιοσύνης και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου -συγκεκριμένα την πρόεδρο Ιωάννα Κλάπα και την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη- η κα Καρυστιανού επικρίνει έντονα την κυβέρνηση και το δικαστικό σύστημα για τις αποτυχίες τους σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, όπως η διαλεύκανση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και της δολοφονίας Καραϊβάζ.

«Παρά τα τόσα αίσχη που βλέπουμε τόσους μήνες για τα Τέμπη, παρά την καταστροφή, στο έγκλημα Καραϊβάζ, στοιχείων με συρραπτικό που καίνε τους άριστους γνωστούς- αγνώστους, παρά τα πλημμελήματα στο Μάτι, συνεχίζετε και παρουσιάζεστε περήφανοι για την επάρκεια και ταχύτητα με την οποία έχετε φροντίσει να λειτουργεί η δικαιοσύνη. Συνεχίζετε να υποδύεστε ότι ζούμε σε ένα Κράτος αξιοκρατίας και Δικαίου, ενώ όλη η φροντίδα από μεριάς σας έχει εξαντληθεί στη συγκάλυψη και στην αδράνεια», τονίζει και συνεχίζει λέγοντας:

«Παρόλο που κανένας από σας δε θα κάνει σχετικές δηλώσεις, δε θα παραιτηθεί ( που να βρεθεί τσίπα εκεί ψηλά), γνωρίζω καλά πως αντιλαμβάνεστε εν μέρει τη σήψη μέσα στη οποία ζείτε. Είστε εξοικειωμένοι με αυτό , σαν το σπίτι σας. Εμείς όμως δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάντια».

Οφείλουν ή όχι, οι δικαστικοί να διερευνήσουν την καταστροφή των στοιχείων;
Οφείλουν ή όχι, να τιμήσουν τον όρκο και το Ιερό θεσμό που εκπροσωπούν;
Πώς να νιώσουμε ασφάλεια εμείς που περιμένουμε δικαίωση για τον θάνατο των παιδιών μας;
Μέχρι πότε πιστεύετε θα κάνουμε υπομονή και θα δείχνουμε αξιοπρέπεια; Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα ένας γονιός να ξεχάσει τον πόνο της ψυχής του; Να κουραστεί; Να απελπιστεί;

«Πόσο μακριά είστε από το φυσιολογικό και την απόλυτη αγάπη! Η αλαζονεία σας έχει τυφλώσει.
Εμάς πάλι τα μάτια μας άνοιξαν για τα καλά! Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες, όλα και όλοι αποκαλύπτονται», καταλήγει στην ανάρτησή της η κα Καρυστιανού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα