ΑΘΗΝΑ
01:28
|
08.09.2024
Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv εκτιμά πως δεκάδες τάγματα εφέδρων που πολεμούν σε Γάζα και επιχειρούν στο Βόρειο Ισραήλ είναι εξαντλημένα.
Ο Ισραηλινός στρατηγός Χ.Χαλεβί επιθεωρεί τα σύνορα με τον Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κόπωση χιλιάδων εφέδρων που υπηρετούν μεταξύ άλλων στο Βόρειο Ισραήλ και εκπαιδεύονται εδώ και μήνες με επιχειρησιακά σχέδια χερσαίας επίθεσης στο Λίβανο, έναντι της Χεζμπολάχ, καταγράφει σημερινό ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Maariv και αναπαράγει η βρετανική ειδησεογραφική και αρθρογραφική ιστοσελίδα The Cradle.

Το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας επισημαίνει πως μετά από περίπου 300 μέρες πολέμου έχει επέλθει κόπωση σε μεγάλο μέρος των εφέδρων που υπηρετούν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και πως κάθε μέρα που περνά φθίνει η ετοιμότητα του στρατού για μεγάλη χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ παρά τις συχνές απειλές του υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, και του επιτελάρχη στρατηγού Χέρτζι Χαλεβί.

Όπως αναφέρεται, δεκάδες τάγματα εφέδρων που πολεμούν από τις 7 Οκτώβρη στη Γάζα και επιχειρούν στο Βόρειο Ισραήλ είναι εξαντλημένα. Οι έποικοι στο Βόρειο Ισραήλ είναι επίσης εξαντλημένοι καθώς αναγκάστηκαν οι περισσότεροι να εγκαταλείψουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους από την αρχή του πολέμου στη Γάζα.

Ως εκ τούτου, οι βόρειοι εποικισμοί Κιριάτ Σμονά, Σλομί, Μετούλα, κ.α. είναι στα πρόθυρα κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης.

Η Maariv επισημαίνει πως και οι Λιβανέζοι άμαχοι από την άλλη μεριά των συνόρων έχουν εκτοπιστεί κατά δεκάδες χιλιάδες υποφέροντας το ίδιο και ασκούν πιέσεις στη Χεζμπολάχ να τερματίσει τις εχθροπραξίες το συντομότερο, ιδιαίτερα όσο οι ισραηλινές επιθέσεις προκαλούν θύματα μεταξύ αμάχων.

Το νέο βίντεο της Χεζμπολάχ πάνω από ισραηλινή βάση

Στο μεταξύ σάλο προκαλεί στο Ισραήλ (και όχι μόνο) το νέο βίντεο της λιβανέζικης Hezbollah που γυρίστηκε από την κάμερα drone πάνω από την ισραηλινή αεροπορική βάση Ramat David που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Λιβάνου.

Το βίντεο καταγράφει με ακρίβεια θέσεις αεροσκαφών και αποθήκες καυσίμων δείχνοντας τις δυνατότητες των υποδομών της ετομοπόλεμης, όπως δηλώνει, οργάνωσης.

Πρόκειται για το τρίτο βίντεο του είδους που δημοσιοποιείται μέσα στους τελευταίους λίγους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα