ΑΘΗΝΑ
01:53
|
08.09.2024
Τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα. Απομακρύνθηκαν τουρίστες από την περιοχή.
Έκρηξη σε εργοστάσιο της Jose Cuervo στο Μεξικό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής τεκίλας της Jose Cuervo στο κεντρικό Μεξικό στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε εργαζομένους και ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν εσπευσμένα τουρίστες από την περιοχή, στον δήμο Τεκίλα, από όπου έλκει το όνομά του το οινοπνευματώδες ποτό, είδος μεσκάλ.

Ο Βίκτορ Ούγο Ρολδάν, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος στην πολιτεία Χαλίσκο, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως η έκρηξη σημειώθηκε σε δεξαμενή χωρητικότητας 500.000 λίτρων και προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από το προσωπικό της μονάδας. Κατέρρευσαν άλλες δυο δεξαμενές στο εργοστάσιο, που διαχειρίζεται η εταιρεία Becle, η παραγωγός της μεγαλύτερης ποσότητας τεκίλας στον κόσμο.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων του δυστυχήματος στο εργοστάσιο Ροχένια, προσθέτοντας πως αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως η έκρηξη στη δεξαμενή προκάλεσε πυρκαγιά σε άλλες τρεις. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Ο δήμος Τεκίλα, στον οποίο εδρεύουν διάφορα αποστακτήρια που παράγουν το ποτό αυτό, με πρώτη ύλη το κακτοειδές φυτό μπλε αγαύη, είναι επίσης δημοφιλής τουριστικός προορισμός, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο βορειοδυτικά από τη Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα