ΑΘΗΝΑ
01:20
|
08.09.2024
Το τελευταίο  μήνυμα από το 112 που στάλθηκε περίπου στις 7.00 το απόγευμα καλεί τους κατοίκους στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων να απομακρυνθούν προς…
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στις περιοχές Αγριλές και Λιβάδα Χανίων Κρήτης, με το 112 να στέλνει ως τις 7.00 το απόγευμα τρία διαδοχικά μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Μάζα και Παππαδιανιά: Ένα μήνυμα για ενημέρωση και δύο για προληπτικές εκκενώσεις με κατεύθυνση το Ροδοβάνι μέσω της επαρχιακής οδού Ροδοβανίου-Παλαιοχώρας.

Το τελευταίο  μήνυμα από το 112 που στάλθηκε περίπου στις 7.00 το απόγευμα καλεί τους κατοίκους στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων να απομακρυνθούν προς Τεμένια.  Ωστόσο, παρά την εγγύτητα της φωτιάς με τους οικισμούς, δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα τυχόν ζημιές.

Στην περιοχή επιχειρούν τουλάχιστον 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτή η φωτιά θα απασχολήσει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κατά την διάρκεια της νύχτας.

33 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σε 33 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Πώς εξήγησαν το εσφαλμένο 112 στη Βοιωτία

Σχετικά με το 112 που στάλθηκε στους κατοίκους του Προδρόμου Βοιωτίας, πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρουν ότι: «Το 112 ετοιμότητας στον Πρόδρομο Βοιωτίας ήχησε προληπτικά έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού. Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος στις 15:58 από πολίτη, που εργάζεται σε επιχείρηση της περιοχής. Η καταγγελία μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία που έδειχνε εκ πρώτης όψεως ένα πυκνό νέφος πλησίον του οικισμού.

Η Πυροσβεστική, όπως πάντα, κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε τη μη ύπαρξη συμβάντος.

Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα