ΑΘΗΝΑ
01:29
|
08.09.2024
Τουλάχιστον 12 νεκροί ο τραγικός απολογισμός, καθώς ο τυφώνας πλησιάζει την Ταϊβάν.
Πλημμύρες στη Μανίλα, κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Gaemi στις Φιλιππίνες, ενώ η Ταϊβάν είναι η επόμενη χώρα που αναμένεται να βρεθεί στην πορεία του, με τις αρχές να παίρνουν ήδη μέτρα, κλείνοντας τα σχολεία, ακυρώνοντας πτήσεις και διακόπτοντας τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου και των πορθμείων.

Το πέρασμα του καιρικού φαινομένου από τις Φιλιππίνες έφερε έντονες βροχές και πλημμύρες στα βόρεια της χώρας και την πρωτεύουσα Μανίλα και κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές, εντείνοντας τα φαινόμενα που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των εποχιακών μουσώνων.

Στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, διασώστες αναπτύχθηκαν σε όλη την πόλη σήμερα, Τετάρτη, για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση ανθρώπων από τα χαμηλά σπίτια μετά τις βροχοπτώσεις που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια. Τα κυβερνητικά γραφεία έκλεισαν και τα μαθήματα ανεστάλησαν, ενώ περισσότερες από 70 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ακυρώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κατολισθήσεις σκότωσαν μια έγκυο γυναίκα και τρία παιδιά στην επαρχία Μπατάνγκας, νότια της Μανίλα, και απέκλεισαν τρεις μεγάλους δρόμους στην ορεινή επαρχία Μπενγκέ, ανέφερε η αστυνομία και αξιωματούχοι για την αντιμετώπιση καταστροφών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της χώρας σε τουλάχιστον 12 από την Τρίτη, καθώς δεκάδες χιλιάδες έχουν καταφύγει σε κέντρα εκκένωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα