ΑΘΗΝΑ
01:52
|
08.09.2024
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την πρόεδρο της Κομισιόν «βασικό φερέφωνο της ρωσοφοβικής πολιτικής που ακολουθεί η Ε.Ε.».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τραγικό επεισόδιο» στην ιστορία της δυτικής Ευρώπης, χαρακτήρισε την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση της προέδρου της Κομισιόν, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Για να συνοψίσω, μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, πράγματι δεν είναι δυνατό να αναμένουμε τίποτα καλό για τη σταθερότητα και την ευημερία των κατοίκων των κρατών μελών της Ε.Ε. και πόσο μάλλον για τη δημοκρατία και την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ασφάλειας σε αυτό το μέρος του κόσμου, ως αποτέλεσμα της συγκρουσιακής στάσης της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», τόνισε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με τη διπλωμάτη, η φον ντερ Λάιεν είναι «αφοσιωμένη στην μεγιστοποίηση της αμερικανικής επιρροής στην ευρωπαϊκή ήπειρο», ενώ αποτελεί το «βασικό φερέφωνο της ρωσοφοβικής πολιτικής που ακολουθεί επί του παρόντος η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό περιλαμβάνει εκκλήσεις για όλο και μεγαλύτερες επενδύσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας στην Ε.Ε., στη δημιουργία της λεγόμενης αμυντικής ένωσης, η οποία προϋποθέτει την ακόμη βαθύτερη υποταγή της [Ε.Ε.] στο ΝΑΤΟ και την υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος στη Bankovaya [η προεδρική διοίκηση της Ουκρανίας]», τόνισε.

Στις 18 Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε τη φον ντερ Λάιεν ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δεύτερη θητεία, η οποία συγκέντρωσε 401 από τις 720 ψήφους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα